Sunday, May 29, 2011

Udmurdi köök: perepetš

perepetš - perepetši - perepetši - perepetše

ümmargused küpsetised külaliste vastuvõtuks

Tainas:
200 gr hapukoort, 1 muna, pisut soola, rukkijahu

teeme "taldrikuid" või "väikseid päiksekesi"
http://www.youtube.com/watch?v=ncp0x0mra5k

Sisu:
saab teha sellest, mis meeldib: kartul, seened, hakkliha, suvekõrvits, sibul, nõges, naat, ülejäänud puder.... seda segame piima-muna seguga, liisame soola ja paneme "taldrikute" peale.

Kuumas ahjus küpsetame 35-45 min.

Linke perepetšist:
Praegu tehakse rohkem nisujahust ja hakklihast, kuid liha asemel saab olla midagi muud: http://forum.say7.info/topic6528.html
Lõunaudmurdid küpsetavad perepetše ahjus, põhjaudmurdid praevad neid ahjus, linnaudmurdid praevad pliidi peal. Siin - põhjaudmurtide perepetšid osi käbidest: http://www.youtube.com/watch?v=ovgog6pRGbo&NR=1
Restoranis tehtud perepetšid: http://kare-l.livejournal.com/240150.html

Head isu!

No comments:

Post a Comment